דילוג לתוכן
קניון
קניונים הם עמקים עמוקים וצרים עם דפנות תלולות הבנויות מצוקים גבוהים. הם נוצרים בתהליכים טבעיים כמו שחיקה של הקרקע בעקבות זרימת מים או כתוצאה מפעילות טקטונית.

הצוקים התלולים של הקניון המדברי מספקים צל והגנה מחום ומקום מפלט ומסתור. כדי להצליח לשגשג בקניון בעלי החיים פיתחו מגוון יכולות לנוע במרחב כגון טיפוס, תעופה וזחילה.
בית »
קניון
»
נמר

נָמֵר

نمر

Panthera pardus

Leopard

מצב שימור

לא בסיכון LC עתידו בסכנה VU נכחד EX

בתי גידול

אזוריים הרריים
ואדיות וקניונים
יערות
מדבר ערבה
סוואנות

תזונה

זוחלים
יונקים בינוניים
יונקים קטנים
עופות

טורפים

טורף על

איומים

הרס בתי גידול
חקלאות
מלחמות
ציד לא חוקי
קטיעת בתי גידול
תפוצה

סיפור אישי

בתצוגת הנמרים תוכלו לפגוש את האחים אזאד ודסטאן- שני נמרים זכרים, הגיעו מגן החיות בצרפת. דסטאן נולד בשנת 2019, הוא יותר דומיננטי, בשונה מאזאד הצעיר ממנו בשנה, אזאד חששן יותר. בין האחים נראה שאזאד דווקא בעל ביטחון עצמי גבוה יותר. נמרים בטבע הן חיות טריטוריאליות, שני הנמרים אצלנו בפארק מסתדרים טוב ביחד, מלבד בשעת הארוחה בה הם אוכלים בתאים מופרדים.

תוכנית רביה

בעבר חיו בישראל שני תתי-מין של נמרים. הראשון הוא נמר הגליל (Panthera pardus tulliana) שהיה נפוץ בסבכי יער וחורש באזורים הרריים במרכז ובצפון. נמר הגליל האחרון ניצוד בשנת 1965 בנחל בצת במערב הגליל. במדבר יהודה, בערבה ובנגב היה חי נמר המדבר (Panthera pardus nimr) תת המין הקטן ביותר מבין נמרי העולם. נמר המדבר נכחד ונעלם מהנוף בישראל, כאשר הנמר האחרון שנצפה היה בשנת 2007 כשנכנס לביתו של תושב שדה בוקר וטרף חתול, את פוחלצו ניתן לראות בכניסה לשמורת טבע חי-בר יוטבתה. הסיבות העיקריות להיעלמות נמר המדבר הן הרס וקטיעה של בית הגידול, צמצום כמות הנטרפים, דריסות וכן ציד. במדבריום נמצאים נמרים השייכים לתת המין הפרסי (Panthera pardus saxicolor), שהוא תת המין הקרוב ביותר לנמר הגליל שהיה חי בעבר בישראל. אוכלוסיית הנמר הפרסי צנחה משמעותית מסיבות של הרס וקטיעה של בתי הגידול, ציד, הרעלות, וכן ירידה באוכלוסיות הנטרפים. הנמר הפרסי מוגדר ע"י ארגון שמירת הטבע העולמי (IUCN) בדרגת VU – עתידו בסכנה.